Gæsterne


Gæsterne i Maries Rum  deler en livsforandrende erfaring med lytterne og reflekterer over den i samtale med præsten. Det er mennesker der ikke er bange for at ytre sig og skabe reaktioner. Undren er udgangspunktet, og  humor og alvor går hånd i hånd. Som lytter får man lyst til at deltage i samtalen og på den måde komme tættere på ens egne holdninger og overbevisninger.

Peter

Aalbæk Jensen

Medstifter af Zentropa, filmproducent og nu også økologisk landmand. Fortæller i Maries Rum om at opdage sin gud - igen. Om troen på at der må være en eller anden form for guddommelig kraft og om planerne for hans egen begravelse. 

(Foto: Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 29.1.21

Morten Messerschmidt

Næstformand for Dansk Folkeparti. Fortæller i Maries Rum om drabet på sin lillesøster og om, hvordan det pludselige ansvar for hendes 4 børn gav nye perspektiver på tilværelsen og blev et lys i mørket.

( Foto:  Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 12.2.21

Bent 

Melchior

I 2012 døde Bent Melchiors barnebarn af kræft, 36 år gammel. "Jeg diskuterer stadig med Gud, hvad meningen var, siger Bent Melchior. Findes menings-løsheden? Eller er der en guddommelig mening med de ting, der sker, som vi bare ikke altid kan se?

(Foto: Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 26.2.21

Jacob

Mark

SF's gruppeformand. Børne- og undervisningsordfører samt medieordfører. Som 27 årig valgte Jacob at lade sig døbe. "Nu er jeg ikke bange for at dø længere" fortæller han i Maries Rum, "døden er for mig ikke sort" 


Besøgte  Maries Rum den 12.3.21


Kim

Fupz Aakeson

Ophavsmand til  børnebogsserien om Vitello og manuskriptforfatter som står  bag citater som "Bare ærgerligt Sonny-boy" og "Hvis jeres sexliv var et dyr, hvilket dyr var det så" fra filmen Den eneste ene.   Han tror ikke på Gud, men holder meget af Bibelens fortællinger, som rammer os lige i eksistensen, fordi de handler om  at være menneske. med had og misundelse - men også med kærlighed. 


Besøgte  Maries Rum den 26.3.21

Vigga

Bro

Skuespiller og instruktør og i dag  historiefortæller med et stort repertoire af historier. Både genfortælllinger fra hele verden og  egne med hendes liv som kilde. Hun meldte sig ud af folkekirken, men  afviser ikke mødet med det guddommelige og har stor respekt for kærlighedsbudskabet i bibelen. 


Besøgte  Maries Rum den 9.4.21


Thure

Lindhardt

Skuespiller med betydelige roller, også internationalt.  Som ung, nyuddannet skuespiller er Thure Lindhardt meget  i tvivl, om han kan udfylde en stor krævende rolle. Instruktøren af filmen kigger på den unge Thure med milde øjne og siger: "Det tror jeg godt du kan". Det blik, og de ord gjorde mig i stand til at gøre noget, jeg ellers ikke ville være i stand til. Jeg voksede igennem det.

Thure Lindhardt er i øjeblikket aktuel i DR-serien ”Den Store Premiere”, hvor professionelle introducerer amatører til skuespillerfaget. Her optræder Lindhardt som mentor for svømmeren Jeanette Ottesen.


Besøgte  Maries Rum den 23.4.21

Laurits

Emanuel

Den ene halvdel af musikduoen Fyr og Flamme og  vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2021. 
Selv om han troede, at København var en vigtig base for en kunsterisk karriere, tog den først fart, da han flyttede  til Jylland.
Midt i tomatplukning og familie-forøgelse fik han ro og kom ud, hvor der var plads til at tale med sig selv: "Når man taler med andre, møder man sig selv og når man taler med sig selv, møder man sin gud". Det fortæller han om i programmet og hvad det også betyder for den måde hvorpå han skriver sange og komponerer musik.Pia

Kjærsgaard

Kjærsgaard er en af de bedst kendte politikere i Danmark. Hun er tidligere politisk leder af Fremskridtspartiet, som hun sad i Folketinget for i perioden 1984-1995. Hun er stifter af Dansk Folkeparti og var fra 1995 til 2012 formand for partiet. I perioden juli 2015-juni 2019 var hun formand for Folketinget. 

(Kilde:wikipedia Foto: Folketinget, fotograf Steen Brogaard) 


Besøger Maries Rum den 21.5.21

Özlem

Cekic

Dansk-kurdisk forhenværende politiker og nuværende rådgiver, foredragsholder, debattør og forfatter. Hun var fra 2007 til  2015 medlem af Folketingetvalgt for SF, som hun i 2017 meldte sig ud af.

Cekic har siden tiden i Folketinget arbejdet med at bygge bro mellem mennesker på tværs af  religion, etnicitet, kultur etc. I 2016 var hun medstifter af Foreningen Brobyggerne.

(Kilde: Wikipedia Foto: Foketinget)


Besøger Maries Rum den 4.6.21

Pernille

Aalund

Forretningskvinde, talkshowvært, forfatter og foredragsholder. Foredrag om krop, karriere og kærlighed.

Hun begyndte sin karriere som tv-vært på Børnekanalen på københavnske Kanal 2 og har siden været  vært på en række andre tv-programmer.  Hun er

stifter af kvindeportalen Oestrogen.dk

i dag innovationsdirektør hos Aller Media. 

(Kilde: Wikipedia Foto: PernilleAalund.dk)


Besøger Maries Rum den 18.6.21

Mette

Blomsterberg

Iværksætter og faglært konditor.

Som nyudlært blev hun chefkonditor på Den kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg, og har igennem årene drevet flere caféer og konditorier. Vi kender hende fra "Det søde liv", "Den store bagedyst", "Price & Blomsterberg" Selv siger hun, at ”intet er umuligt for den, der bærer viljen i hjertet”. 

(Kilde: Blomsterberg.dk. Foto: Blomsterberg.dk)Besøger Maries Rum den 2.7.21

Anne-Grethe Bjarup Riis

Forfatter, skuespiller, instruktør, billedkunstner og debattør. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1992 og har siden medvirket i et hav af teaterforestillinger, film og tv-serier. 

Hun fik i 2012  sin debut som filminstruktør med filmen 'Hvidsten Gruppen'. 

(Kilde: Litteratursiden.dk. Foto: Artebooking.dk)


Besøger Maries Rum den 16.7.21

Lasse Spang

Olsen

Filminstruktør og stuntmand. I 2014 rejste Lasse Spang Olsen til Fillipinerne for at lade sig korsfæste i et forsøg på at finde Gud. Forinden forpligtede han sig på at modtage grundig undervisning i den katolske kirke og lade sig katolsk døbe. "Jeg troede, man kunne lære at tro, ligesom man kan tage et dykkercertificat" - det virkede ikke. Forandringen kom først, da han lagde sig på korset. 

(foto: Artebooking.dk)


Besøger Maries Rum den 30.7.21

Steffen

Jensen

Dansk journalist og mellemøstkorrespondent for TV2/DANMARK.

Har læst forhistorisk, bibelsk og romersk arkæologi, Mellemøststudier og journalistik.

Steffen Jensen har som journalist arbejdet for Berlingske Tidende, Weekendavisen, Det Fri Aktuelt, DR, Radioavisen og TV2/DANMARK.

I 1988 var han med til at starte TV 2 og har siden været tv-stationens Mellemøstkorrespondent. Siden 1991 har han haft fast bopæl i Jerusalem.

(Kilde Wikipedia. Foto:  steffen-jensen.dk)


Besøger Maries Rum den 13.8.21

Julie

Steincke

Skuespiller, født i Danmark, vokset op i London og nu bosiddende i København med hendes to små drenge. 

​Hendes liv har altid handlet om sang, musik, dans, musical og skuespil. De sidste mange år har hun stået på forskellige scener og teatre, blandt andet på Det Ny Teater, Det Kongelige Teater og The London Palladium. 

(Kilde og foto: juliesteincke.com)


Besøger Maries Rum den 27.8.21

Karen-Lise

Mynster

Karen-Lise Mynster er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1975.  Hun fik sit gennembrud som Eliza i My Fair Lady på Det Danske Teater i 1978, men blev nok landskendt for sin rolle i DR-serien Matador.  Udover at optræde

i roller på teatre, i film samt flere tv-serier indlæser hun også lydbøger, holder foredrag om sit arbejde, og optræder med oplæsning af værker af forskellige forfattere.

(Kilde: Wikipedia. Foto: Karoline Lieberkind)


Besøger Maries Rum den 10.9.21

Johan

Fynbo

Professor i astrofysik og ph.d. i naturvidenskab, forfatter.

Johan P. U. Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser. I dag arbejder han som professor med forskning, undervisning, og formidling. Hans primære forskningsområder er galakser og kosmiske eksplosioner som supernovaer, gammaglimt og kilder til gravitationsbølger. Og så tror han på kristendommens skabende Gud.

(Kilde: forfatterforedrag.dk

Foto: forfatterforedrag.dk)


Besøger Maries Rum den 24.9.21

Søs

Egelind

Skuespiller, entertainer, komiker og foredragsholder.

Uddannet og har arbejdet som skuespiller siden 1982 på teatre, i film og tv. Som komiker er hun især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i “Søs og Kirsten” 

(Kilde og foto: soesegelind.dk)


Besøger Maries Rum den 8.10.21

Sonja

Oppenhagen

Skuespiller uddannet  på Odense Teater i 1971 – men var inden da allerede blevet landskendt for sin rolle fra filmene om Min søsters børn – og har siden optrådt på en lang række teatre over det meste af landet. Fra tv huskes hun uden tvivl bedst som Vicki Arnesen fra serien Matador og  Badehotellet

(Kilde: Wikipedia. Foto: Artebooking)


Besøger Maries Rum den 22.10.21

Naser

Khader

Kom som 11-årig til Danmark fra Syrien. I Danmark blev han uddannet cand.polit. og arbejdede i en række år som tolk og konsulent, inden han gik ind i politik. Sidenhen har Naser læst mellemøststudier, retorik og formidling, og teologi. I 2001 blev han valgt ind i Folketinget som den første politiker med indvandrerbaggrund.

(Kilde: naser.dk Foto: Folketinget, fotograf Steen Brogaard) )


Besøger Maries Rum den 19.11.21