Gæsterne


Gæsterne i Maries Rum  deler en livsforandrende erfaring med lytterne og reflekterer over den i samtale med præsten. Det er mennesker der ikke er bange for at ytre sig og skabe reaktioner. Undren er udgangspunktet, og  humor og alvor går hånd i hånd. Som lytter får man lyst til at deltage i samtalen og på den måde komme tættere på ens egne holdninger og overbevisninger.

Peter

Aalbæk Jensen

Medstifter af Zentropa, filmproducent og nu også økologisk landmand. Fortæller i Maries Rum om at opdage sin gud - igen. Om troen på at der må være en eller anden form for guddommelig kraft og om planerne for hans egen begravelse. 

(Foto: Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 29.1.21

Morten Messerschmidt

Næstformand for Dansk Folkeparti. Fortæller i Maries Rum om drabet på sin lillesøster og om, hvordan det pludselige ansvar for hendes 4 børn gav nye perspektiver på tilværelsen og blev et lys i mørket.

( Foto:  Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 12.2.21

Bent 

Melchior

I 2012 døde Bent Melchiors barnebarn af kræft, 36 år gammel. "Jeg diskuterer stadig med Gud, hvad meningen var, siger Bent Melchior. Findes menings-løsheden? Eller er der en guddommelig mening med de ting, der sker, som vi bare ikke altid kan se?


Den 28. juli 2021 døde Bent Melchior i en alder af 92 år. Da han besøgte Maries rum i februar, optog vi to episoder med ham. Den sidste udsendes nu til hans minde:  Kære Bent Melchior, tak fordi du var med!

(Foto: Per Rasmussen)

Besøgte Maries Rum den 26.02.21

Jacob

Mark

SF's gruppeformand. Børne- og undervisningsordfører samt medieordfører. Som 27 årig valgte Jacob at lade sig døbe. "Nu er jeg ikke bange for at dø længere" fortæller han i Maries Rum, "døden er for mig ikke sort" 


Udgivet den 12.3.21


Kim

Fupz Aakeson

Ophavsmand til  børnebogsserien om Vitello og manuskriptforfatter som står  bag citater som "Bare ærgerligt Sonny-boy" og "Hvis jeres sexliv var et dyr, hvilket dyr var det så" fra filmen Den eneste ene.   Han tror ikke på Gud, men holder meget af Bibelens fortællinger, som rammer os lige i eksistensen, fordi de handler om  at være menneske. med had og misundelse - men også med kærlighed. 


Udgivet den 26.3.21

Vigga

Bro

Skuespiller og instruktør og i dag  historiefortæller med et stort repertoire af historier. Både genfortælllinger fra hele verden og  egne med hendes liv som kilde. Hun meldte sig ud af folkekirken, men  afviser ikke mødet med det guddommelige og har stor respekt for kærlighedsbudskabet i bibelen. 


Udgivet den 9.4.21


Thure

Lindhardt

Skuespiller med betydelige roller, også internationalt.  Som ung, nyuddannet skuespiller er Thure Lindhardt meget  i tvivl, om han kan udfylde en stor krævende rolle. Instruktøren af filmen kigger på den unge Thure med milde øjne og siger: "Det tror jeg godt du kan". Det blik, og de ord gjorde mig i stand til at gøre noget, jeg ellers ikke ville være i stand til. Jeg voksede igennem det.

Thure Lindhardt er i øjeblikket aktuel i DR-serien ”Den Store Premiere”, hvor professionelle introducerer amatører til skuespillerfaget. Her optræder Lindhardt som mentor for svømmeren Jeanette Ottesen.


Udgivet den 23.4.21

Laurits

Emanuel

Den ene halvdel af musikduoen Fyr og Flamme og  vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2021. 
Selv om han troede, at København var en vigtig base for en kunsterisk karriere, tog den først fart, da han flyttede  til Jylland.
Midt i tomatplukning og familie-forøgelse fik han ro og kom ud, hvor der var plads til at tale med sig selv: "Når man taler med andre, møder man sig selv og når man taler med sig selv, møder man sin gud". Det fortæller han om i programmet og hvad det også betyder for den måde hvorpå han skriver sange og komponerer musik.


Udgivet den 7.5 21

Pia

Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard, 74 år og en af de bedst kendte politikere i Danmark. Hun er stifter af Dansk Folkeparti og har været formand for Folketinget, men vælger at ikke alt i livet skal handle om politik og fortæller om at have venner blandt sine politiske modstandere.

Hun siger selv, at hun er et kontrol-menneske og har svært ved den afmagt hun føler, når hun ikke kan hjælpe sine nærmeste.  



Udgivet den 21.5.21

Özlem

Cekic

Tidligere medlem af folketinget og nuværende  generalsekretær for Brobyggerne,  debattør og foredragsholder. 

Et besøg ved Grædemuren blev en øjenåbner for Özlem Cekic, der siden startede på at skabe det, der nu er et begreb: Dialogkaffe. 


Udgivet den 4.6.21

Peter

Bonde

EM i fodbold er i fuld gang. Men pludselig handler altsammen om mere end fodbold. Peter Bonde er gæst i Maries Rum. Han har selv har arbejdet 10 år med A-landsholdet, heraf de seks med Christian Eriksen. Peter Bonde har fortsat billeder på nethinden, han ikke kan slippe. Vi taler om de billeder, om døden der pludselig kom tæt på os allesammen - og hvad det gør ved os.


Udgivet den 18.6.21 

Pernille

Aalund

Fra Succesfuld erhvervskvinde og talk-show-vært til  forfatter af en bønnebog,  foredragsholder og 60.000 følgere på sociale medier, hvor hun dagligt laver live-bøn. 

For seks år siden ændrede alt sig for  Pernille Aalund, da hun, stærkt presset af arbejde, bad en bøn på et toilet i et tv-studie og følte at hun derefter var forandret.


Udgivet den 2.7.21

Mette Blomsterberg

Konditor, tv-vært og iværksætter. Mette Blomsterberg forventer altid det bedste af livet, men er vild med mixet af det gode og det triste i tilværelsen. 

Stoler altid på sin mavefornemmelse og siger at hun ikke tror, men så alligevel...


Udgivet den 16.7.21

Anne-Grethe Bjarup Riis

Som teenager så filminstruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis en sen aften tre mørkklædte skikkelser ved kirken. Synet glemmer hun aldrig, for det skræmte hende for vid og sans. For hvad var det egentlig, hun så? Oplevelse gjorde, at hun valgte kirken og kristendommen til - og senere fik sine børn døbt. Samtale med præst Tom Thygesen Daugaard, Anne-Grethe Bjarup Riis og vært Rasmus Birkerod om kirken og det okkulte.


Udgivet den 13.8.21

Tahmina

Salik

Tahmina Salik er kandidat i internationale forhold fra syddansk universitet, hun kom til Danmark med sin familie som barn og oplevede en stor frihed efter at have haft en helt anden barndom under Talebans styre i Afghanistan. Hun fortæller om at  hvordan det påvirker et menneske, når rammerne om ens eksistens er præget af uvished og frygt. Programmet er optaget netop som Taleban igen har  overtaget magten i Afghanistan.


Udgivet den 18.8.21

Steffen

Jensen

Steffen Jensen er journalist  og  har rapporteret fra Mellemøsten i over 30 år. Det mest pinefulde i hans job, har været at se børn der lider og i denne episode af Maries Rum, fortæller han om, hvilken stor betydning det har haft for hans prioriteter, at rapportere om krig og ødelagte liv.  Han tror samtidig på, at den uperfekte verden  kan gøre os til bedre mennesker, og har en mening om hvordan man bedst kan hjælpe.


Udgivet den 3.9.21

Lasse Spang

Olsen

Filminstruktør,  stuntmand og dokumentarist. I 2014 rejste Lasse Spang Olsen til Fillippinerne for at lade sig korsfæste i et forsøg på at finde Gud. Forinden forpligtede han sig på at modtage grundig undervisning i den katolske kirke og lade sig katolsk døbe. "Jeg troede, man kunne lære at tro, ligesom man kan tage et dykker-certificat" - det virkede ikke. Forandringen kom først, da de havde slået det første søm i hans hånd.


Udgivet den 17.9.21

Johan

Fynbo

Professor i astrofysik Johan Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser.  Og så tror han på kristendommens skabende Gud.

 Hvordan troen på en guddommelig eksistens, sagtens kan hænge sammen med det at være videnskabsmand og om en skelsættende guddommelig oplevelse, han havde som teenager,  fortæller Johan Fynbo om i denne episode. 


Udgivet den 01.10.21

Sonja

Oppenhagen

Den folkekære skuespiller har i denne samtale et budskab til alle dem der kæmper med at få børn. 

Hun fortæller om den livsforandrende begivenhed, det var at se et lille foto af sin søn, som er adopteret fra Sydkorea og om store kærlighed hun mødte i det. 
Kærligheden som ikke er afhængig af kød og blod, men er lige stor til både hendes biologiske datter og  adopterede søn.


Udgivet den 15.10.21

Søs

Egelind

Skuespiller Søs Egelind gjorde sig en livsforandrende erfaring, da hun efter en teaterforestilling tog til det plejehjem, hvor hendes elskede mor netop var afgået ved døden. Alt var væk. Hun var væk. Da jeg så min døde mor, forstod jeg hvor stor sjælen er, fortæller 63-årige Søs Egelind i Maries Rum.

 Fraværet af liv hos sin ellers livfulde mor har på den måde overbevist Søs Egelind om ét forhold omkring vores eksistens: Kroppen er som et hylster for alle vores tanker og vores kærlighed.


Udgivet den 29.10.21

Charlotte

Rørth

Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus viste sig for hende hele to gange.  "Han smiler sødt og kærligt og lægger en sætning i mit hoved: Jeg stoler på dig!" - super irriterende som han altid er. Hun  fortæller i dette afsnit af Maries Rum om sine møder med Jesus, og hvordan oplevelserne forandrer hele den måde, hun er i livet på.


Udgivet den 17.11.21

Jan

Hellesøe

Jan Hellesøe er hypnotisør, illusionist og psykologisk manipulator.

Er Jesus mirakler bare illusioner?

Han har i tv-udsendelser, ved hjælp af hypnose, fået en ung kvinde til at tro at hun så Jesus sår i sine håndflader og han tror ikke på nogen Gud. "Men jeg vil altid være i tvivl."

Da hans far pludselig døde,  troede han at han ville få brug for det at tro. "Det viste sig at det havde jeg ikke.  Men jeg kan på den anden side heller ikke afvise at Gud eksisterer."


Udgivet den 26.11.21

James

Price

Uddannet komponist, kapelmester, vært på mange madprogrammer på TV samt ejer af restuarantkæden Brdr. Price.

Efter en periode af sit liv med mange dødsfald tæt i familien, troede James Price ikke rigtig på, at livet ville blive godt igen, og alligevel fik han ind imellem dårlig samvittighed. Hør ham tale om det i programmet, hvor der dog også er plads til en snak om den vigtige julemiddag og hvordan man bedst forbereder den.


Udgivet den 10.12.21

Hans

Dal

Komponist og  musiker Hans Dal er nok mest kendt for sin medvirken i julekalenderne om Nissebanden. Han var medforfatter på manuskriptet til den første julekalender, der blev sendt på DR i 1984 og har også  skrevet musikken til alle afsnit.  Hans Dal har derudover komponeret musik til flere nye salmer,  sammen med sin kone Marianne Harboe.  I programmet lytter han, sammen med Provst Anna Kluge, til den kendte julemusik og taler bl. a. om at søge lyset i den mørke tid.


Udgivet den 22.12.21