Gæsterne


Gæsterne i Maries Rum  deler en livsforandrende erfaring med lytterne og reflekterer over den i samtale med præsten. Det er mennesker der ikke er bange for at ytre sig og skabe reaktioner. Undren er udgangspunktet, og  humor og alvor går hånd i hånd. Som lytter får man lyst til at deltage i samtalen og på den måde komme tættere på ens egne holdninger og overbevisninger.

Peter

Aalbæk Jensen

Medstifter af Zentropa, filmproducent og nu også økologisk landmand. Fortæller i Maries Rum om at opdage sin gud - igen. Om troen på at der må være en eller anden form for guddommelig kraft og om planerne for hans egen begravelse. 

Foto: Det danske filminstitut, fotograf Leslie holm)

Morten Messerschmidt

Næstformand for Dansk Folkeparti. Fortæller i Maries Rum om drabet på sin lillesøster og om, hvordan det pludselige ansvar for hendes 4 børn gav nye perspektiver på tilværelsen og blev et lys i mørket.

( Foto: Folketinget, fotograf Steen Brogaard)

Bent 

Melchior

Dansk overrabbiner 1969-96. Melchior oplevede som 14-årig de danske jøders flugt til Sverige, og som 18-årig meldte han sig som frivillig i Israel.

Melchior har undervist på Københavns Universitet og har oversat De Fem Mosebøger til dansk. I 1997 udgav han erindringerne Så vælg da livet.

(Kilde: lex.dk Foto: Athenas.dk)


Besøger Maries Rum 26. februar

Jacob

Mark

Dansk politiker, der er medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti. Han har siden 2016 været SF's gruppeformand. 

Jacob Mark er i øjeblikket SF’s børne- og undervisningsordfører samt medieordfører i Folketinget

(Kilde: Wikipedia. Foto: Folketinget, fotograf Steen Brogaard)


Besøger Maries Rum den 6.3.21

Kim

Fupz Aakeson

Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og er forfatter.  Siden han debuterede i 1984 med børnebogen Hvem vover at vække guderne?, har han udgivet over 70 bøger til børn og voksne. Han har gennem årene modtaget flere priser - bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris.

(Kilde: Litteratursiden.dk. Foto: Gyldendal, fotograf Robin Skjoldborg)


Besøger Maries Rum den 20.3.21

Søs

Egelind

Skuespiller, entertainer, komiker og foredragsholder.

Uddannet og har arbejdet som skuespiller siden 1982 på teatre, i film og tv. Som komiker er hun især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i “Søs og Kirsten” 

(Kilde og foto: soesegelind.dk)


Besøger Maries Rum d. 10.4.21

Thure

Lindhardt

Skuespiller uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998. Har han haft betydelige roller i successer som bl.a.  Flammen & Citronen, Blå mænd og Sandheden om mændInternationalt er han kendt for roller i bl.a. Dan Brown-filmatiseringen Engle og Dæmoner

(Kilde: Wikipedia Foto: Gyldendal, fotograf Robin Skjoldborg)


Besøger Maries Rum den 24.4.21

Naser

Khader

Kom som 11-årig til Danmark fra Syrien. I Danmark blev han uddannet cand.polit. og arbejdede i en række år som tolk og konsulent, inden han gik ind i politik. Sidenhen har Naser læst mellemøststudier, retorik og formidling, og teologi. I 2001 blev han valgt ind i Folketinget som den første politiker med indvandrerbaggrund.

(Kilde: naser.dk Foto: Folketinget, fotograf Steen Brogaard) )

Besøger Maries Rum den 7.5.21

Vigga

Bro

Skuespiller og instruktør. I 80erne og 90erne begyndte hun for alvor at arbejde med historiefortælling. Interessen blev vakt med Dario Fos fortællinger og baggrunden havde hun i sin familie fortælletradition.

Hun er i dag  fortæller med et stort repertoire af historier fra hele verden. Men lige så mange digter hun selv.

(Kilde: Vigga.dk Foto: Wilfred Gachau)

Besøger Maries Rum den 21.5.21

Pernille

Aalund

Forretningskvinde, talkshowvært, forfatter og foredragsholder. Foredrag om krop, karriere og kærlighed.

Hun begyndte sin karriere som tv-vært på Børnekanalen på københavnske Kanal 2 og har siden været  vært på en række andre tv-programmer.  Hun er

stifter af kvindeportalen Oestrogen.dk

i dag innovationsdirektør hos Aller Media. 

(Kilde: Wikipedia Foto: PernilleAalund.dk)


Besøger Maries Rum den 29.5.21

Mette

Blomsterberg

Iværksætter og faglært konditor.

Som nyudlært blev hun chefkonditor på Den kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg, og har igennem årene drevet flere caféer og konditorier. Vi kender hende fra "Det søde liv", "Den store bagedyst", "Price & Blomsterberg" Selv siger hun, at ”intet er umuligt for den, der bærer viljen i hjertet”. 

(Kilde: Blomsterberg.dk. Foto: Blomsterberg.dk)Besøger Maries Rum den 18.6.21

Anne-Grethe Bjarup Riis

Forfatter, skuespiller, instruktør, billedkunstner og debattør. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1992 og har siden medvirket i et hav af teaterforestillinger, film og tv-serier. 

Hun fik i 2012  sin debut som filminstruktør med filmen 'Hvidsten Gruppen'. 

(Kilde: Litteratursiden.dk. Foto: Artebooking.dk)


Besøger Maries Rum den 3.7.21

Sonja

Oppenhagen

Skuespiller uddannet  på Odense Teater i 1971 – men var inden da allerede blevet landskendt for sin rolle fra filmene om Min søsters børn – og har siden optrådt på en lang række teatre over det meste af landet. Fra tv huskes hun uden tvivl bedst som Vicki Arnesen fra serien Matador og  Badehotellet

(Kilde: Wikipedia. Foto: Artebooking)


Besøger Maries Rum den 27.8.21

Johan

Fynbo

Professor i astrofysik og ph.d. i naturvidenskab, forfatter.

Johan P. U. Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser. I dag arbejder han som professor med forskning, undervisning, og formidling. Hans primære forskningsområder er galakser og kosmiske eksplosioner som supernovaer, gammaglimt og kilder til gravitationsbølger. Og så tror han på kristendommens skabende Gud.

(Kilde: forfatterforedrag.dk

Foto: forfatterforedrag.dk)


Besøger Maries Rum den 10.9.21