Gæsterne


Gæsterne i Maries Rum  deler en livsforandrende erfaring med lytterne og reflekterer over den i samtale med præsten. Det er mennesker der ikke er bange for at ytre sig og skabe reaktioner. Undren er udgangspunktet, og  humor og alvor går hånd i hånd. Som lytter får man lyst til at deltage i samtalen og på den måde komme tættere på ens egne holdninger og overbevisninger.

Peter

Aalbæk Jensen

Medstifter af Zentropa, filmproducent og nu også økologisk landmand. Fortæller i Maries Rum om at opdage sin gud - igen. Om troen på at der må være en eller anden form for guddommelig kraft og om planerne for hans egen begravelse. 

(Foto: Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 29.1.21

Morten Messerschmidt

Næstformand for Dansk Folkeparti. Fortæller i Maries Rum om drabet på sin lillesøster og om, hvordan det pludselige ansvar for hendes 4 børn gav nye perspektiver på tilværelsen og blev et lys i mørket.

( Foto:  Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 12.2.21

Bent 

Melchior

I 2012 døde Bent Melchiors barnebarn af kræft, 36 år gammel. "Jeg diskuterer stadig med Gud, hvad meningen var, siger Bent Melchior. Findes menings-løsheden? Eller er der en guddommelig mening med de ting, der sker, som vi bare ikke altid kan se?

(Foto: Per Rasmussen)


Besøgte  Maries Rum den 26.2.21

Jacob

Mark

SF's gruppeformand. Børne- og undervisningsordfører samt medieordfører. Som 27 årig valgte Jacob at lade sig døbe. "Nu er jeg ikke bange for at dø længere" fortæller han i Maries Rum, "døden er for mig ikke sort" 


Besøgte  Maries Rum den 12.3.21


Kim

Fupz Aakeson

Ophavsmand til  børnebogsserien om Vitello og manuskriptforfatter som står  bag citater som "Bare ærgerligt Sonny-boy" og "Hvis jeres sexliv var et dyr, hvilket dyr var det så" fra filmen Den eneste ene.   Han tror ikke på Gud, men holder meget af Bibelens fortællinger, som rammer os lige i eksistensen, fordi de handler om  at være menneske. med had og misundelse - men også med kærlighed. 


Besøgte  Maries Rum den 26.3.21

Vigga

Bro

Skuespiller og instruktør og i dag  historiefortæller med et stort repertoire af historier. Både genfortælllinger fra hele verden og  egne med hendes liv som kilde. Hun meldte sig ud af folkekirken, men  afviser ikke mødet med det guddommelige og har stor respekt for kærlighedsbudskabet i bibelen. 


Besøgte  Maries Rum den 9.4.21


Thure

Lindhardt

Skuespiller med betydelige roller, også internationalt.  Som ung, nyuddannet skuespiller er Thure Lindhardt meget  i tvivl, om han kan udfylde en stor krævende rolle. Instruktøren af filmen kigger på den unge Thure med milde øjne og siger: "Det tror jeg godt du kan". Det blik, og de ord gjorde mig i stand til at gøre noget, jeg ellers ikke ville være i stand til. Jeg voksede igennem det.

Thure Lindhardt er i øjeblikket aktuel i DR-serien ”Den Store Premiere”, hvor professionelle introducerer amatører til skuespillerfaget. Her optræder Lindhardt som mentor for svømmeren Jeanette Ottesen.


Besøgte  Maries Rum den 23.4.21

Laurits

Emanuel

Den ene halvdel af musikduoen Fyr og Flamme og  vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2021. 
Selv om han troede, at København var en vigtig base for en kunsterisk karriere, tog den først fart, da han flyttede  til Jylland.
Midt i tomatplukning og familie-forøgelse fik han ro og kom ud, hvor der var plads til at tale med sig selv: "Når man taler med andre, møder man sig selv og når man taler med sig selv, møder man sin gud". Det fortæller han om i programmet og hvad det også betyder for den måde hvorpå han skriver sange og komponerer musik.


Besøgte Maries Rum den 7.5 21

Pia

Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard, 74 år og en af de bedst kendte politikere i Danmark. Hun er stifter af Dansk Folkeparti og har været formand for Folketinget, men vælger at ikke alt i livet skal handle om politik og fortæller om at have venner blandt sine politiske modstandere.

Hun siger selv, at hun er et kontrol-menneske og har svært ved den afmagt hun føler, når hun ikke kan hjælpe sine nærmeste.  Besøgte Maries Rum den 21.5.21

Özlem

Cekic

Tidligere medlem af folketinget og nuværende  generalsekretær for Brobyggerne,  debattør og foredragsholder. 

Et besøg ved Grædemuren blev en øjenåbner for Özlem Cekic, der siden startede på at skabe det, der nu er et begreb: Dialogkaffe. 


Besøgte Maries Rum den 4.6.21

Peter

Bonde

EM i fodbold er i fuld gang. Men pludselig handler altsammen om mere end fodbold. Peter Bonde er gæst i Maries Rum. Han har selv har arbejdet 10 år med A-landsholdet, heraf de seks med Christian Eriksen. Peter Bonde har fortsat billeder på nethinden, han ikke kan slippe. Vi taler om de billeder, om døden der pludselig kom tæt på os allesammen - og hvad det gør ved os.

Besøgte Maries Rum den 18.6.21 

Pernille

Aalund

Fra Succesfuld erhvervskvinde og talk-show-vært til  forfatter af en bønnebog,  foredragsholder og 60.000 følgere på sociale medier, hvor hun dagligt laver live-bøn. 

For seks år siden ændrede alt sig for  Pernille Aalund, da hun, stærkt presset af arbejde, bad en bøn på et toilet i et tv-studie og følte at hun derefter var forandret.

Udkommer 2.6.21

Mette Blomsterberg

Konditor, tv-vært og iværksætter. Mette Blomsterberg forventer altid det bedste af livet, men er vild med mixet af det gode og det triste i tilværelsen. 

Stoler altid på sin mavefornemmelse og siger at hun ikke tror, men så alligevel...


Udkommer den  16.7.21

Lasse Spang

Olsen

Filminstruktør og stuntmand. I 2014 rejste Lasse Spang Olsen til Fillipinerne for at lade sig korsfæste i et forsøg på at finde Gud. Forinden forpligtede han sig på at modtage grundig undervisning i den katolske kirke og lade sig katolsk døbe. "Jeg troede, man kunne lære at tro, ligesom man kan tage et dykkercertificat" - det virkede ikke. Forandringen kom først, da han lagde sig på korset. 

(foto: Artebooking.dk)


Besøger Maries Rum den 13.8.21

Steffen

Jensen

Dansk journalist og mellemøstkorrespondent for TV2/DANMARK.

Har læst forhistorisk, bibelsk og romersk arkæologi, Mellemøststudier og journalistik.

Steffen Jensen har som journalist arbejdet for Berlingske Tidende, Weekendavisen, Det Fri Aktuelt, DR, Radioavisen og TV2/DANMARK.

I 1988 var han med til at starte TV 2 og har siden været tv-stationens Mellemøstkorrespondent. Siden 1991 har han haft fast bopæl i Jerusalem.

(Kilde Wikipedia. Foto:  steffen-jensen.dk)


Besøger Maries Rum den 27.8.21

Anne-Grethe Bjarup Riis

Forfatter, skuespiller, instruktør, billedkunstner og debattør. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1992 og har siden medvirket i et hav af teaterforestillinger, film og tv-serier. 

Hun fik i 2012  sin debut som filminstruktør med filmen 'Hvidsten Gruppen'. 

(Kilde: Litteratursiden.dk. Foto: Artebooking.dk)


Besøger Maries Rum den 10.9.21

Julie

Steincke

Skuespiller, født i Danmark, vokset op i London og nu bosiddende i København med hendes to små drenge. 

​Hendes liv har altid handlet om sang, musik, dans, musical og skuespil. De sidste mange år har hun stået på forskellige scener og teatre, blandt andet på Det Ny Teater, Det Kongelige Teater og The London Palladium. 

(Kilde og foto: juliesteincke.com)


Besøger Maries Rum den 24.9.21

Karen-Lise

Mynster

Karen-Lise Mynster er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1975.  Hun fik sit gennembrud som Eliza i My Fair Lady på Det Danske Teater i 1978, men blev nok landskendt for sin rolle i DR-serien Matador.  Udover at optræde

i roller på teatre, i film samt flere tv-serier indlæser hun også lydbøger, holder foredrag om sit arbejde, og optræder med oplæsning af værker af forskellige forfattere.

(Kilde: Wikipedia. Foto: Karoline Lieberkind)


Besøger Maries Rum den 8.10.21

Johan

Fynbo

Professor i astrofysik og ph.d. i naturvidenskab, forfatter.

Johan P. U. Fynbo har i over 15 år arbejdet ved Niels Bohr Institutet som astrofysiker og underviser. I dag arbejder han som professor med forskning, undervisning, og formidling. Hans primære forskningsområder er galakser og kosmiske eksplosioner som supernovaer, gammaglimt og kilder til gravitationsbølger. Og så tror han på kristendommens skabende Gud.

(Kilde: forfatterforedrag.dk

Foto: forfatterforedrag.dk)


Besøger Maries Rum den 22.10.21

Søs

Egelind

Skuespiller, entertainer, komiker og foredragsholder.

Uddannet og har arbejdet som skuespiller siden 1982 på teatre, i film og tv. Som komiker er hun især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt i “Søs og Kirsten” 

(Kilde og foto: soesegelind.dk)


Besøger Maries Rum den 5.11.21

Sonja

Oppenhagen

Skuespiller uddannet  på Odense Teater i 1971 – men var inden da allerede blevet landskendt for sin rolle fra filmene om Min søsters børn – og har siden optrådt på en lang række teatre over det meste af landet. Fra tv huskes hun uden tvivl bedst som Vicki Arnesen fra serien Matador og  Badehotellet

(Kilde: Wikipedia. Foto: Artebooking)


Besøger Maries Rum den 19.11.21

Naser

Khader

Kom som 11-årig til Danmark fra Syrien. I Danmark blev han uddannet cand.polit. og arbejdede i en række år som tolk og konsulent, inden han gik ind i politik. Sidenhen har Naser læst mellemøststudier, retorik og formidling, og teologi. I 2001 blev han valgt ind i Folketinget som den første politiker med indvandrerbaggrund.

(Kilde: naser.dk Foto: Folketinget, fotograf Steen Brogaard) )


Besøger Maries Rum den 3.12.21