Podcasts 2021

Hans Dal

Juleudgave


Episode 25

22. december 2021

Varighed  34:58

Nissebandekomponist og hemmelig (jule-) agent

Manden der står bag de meget populære sange fra julekalenderne om Nissebanden,  lytter i denne udsendelse til små bidder af de kendte melodier sammen med Provst Anna Kluge. Det fører til en samtale om naturens storhed og om at finde lyset i den mørke tid. Hans Dal deler også sin historie om at være fremmed for sig selv, om melankoli og om hvordan det at spille og formidle de gode historier er blevet hans mission. 

James Price

"Jeg fik dårlig samvittighed"


Episode 24

10. december 2021

Varighed 37:20

Hør James Price tale med sognepræst Tom Thygesen Daugaard om den svære periode i hans liv, hvor en række dødsfald i familien, på meget kort tid, satte sine spor med mange modsatrettede følelser. 
I udsendelsen er der dog også plads til lidt mere hyggelig snak om den bedste julemad, og hvordan man undgår at stresse over forberedelserne.

Jan Hellesøe

Var miraklerne bare illusioner?


Episode 23

26. november 2021

Varighed 40:46 

Vores virkelighedsopfattelse er i virkeligheden ikke som vi tror. Hukommelsen trækker på alle mulige erfaringer vi har og sætter dem sammen. Den tilføjer noget ekstra og lidt der minder om noget lignende vi har oplevet. Vi går og smålyver lidt for os selv hele tiden.  Jeg vil altid være i tvivl. Der har været tidspunkter i mit liv, hvor jeg troede jeg ville få brug for det at tro - det viste sig at det havde jeg ikke. 

Charlotte Rørth

Jeg mødte Jesus


Episode 22

17. november 2021

Varighed 42:47

 "Han smiler sødt og kærligt og lægger en sætning i mit hoved: Jeg stoler på dig!" - super irriterende som han altid er. Journalist, forfatter og  foredragsholder Charlotte Rørth fortæller i dette afsnit af Maries Rum om sine møder med Jesus, og hvordan oplevelserne forandrer hele den måde, hun er i livet på.

Søs EgelindEpisode 21

29. oktober 2021

Varighed 40:14

"Da jeg så min døde mor, forstod jeg hvor stor sjælen er" Fortæller 63-årige Søs Egelind i Maries Rum.  Fraværet af liv hos sin ellers livfulde mor har på den måde overbevist Søs Egelind om ét forhold omkring vores eksistens: Kroppen er som et hylster for alle vores tanker og vores kærlighed. 

Sonja Oppenhagen

"Man kan også gøre noget andet"


Episode 20

15. oktober 2021

Varighed 30:36

"Man kan også gøre noget andet".  Det er det råd, Sonja Oppenhagen i denne samtale gerne vil give videre til de mange mennesker der har svært ved at få børn.  Hun fortæller om den livsforandrende begivenhed, det var at se et lille foto af sin søn, som er adopteret fra Sydkorea og om store kærlighed hun mødte i det. 

Johan Fynbo

Gud kan ikke reduceres til en formel


Episode 19

1. oktober 2021

Varighed 39:19

"Videnskaben kan udtale sig om de meget konkrete ting i livet, men livet er meget større end det."  Hvordan troen på en guddommelig eksistens, sagtens kan hænge sammen med det at være videnskabsmand og professor i astrofysik, og om en skelsættende guddommelig oplevelse, han havde som teenager fortæller Johan Fynbo om i denne episode. 

Lasse Spang Olsen

Troede ikke på noget, men blev korsfæstet


Episode 18

16. september 2021

Varighed 41:25

"Efter at de havde slået det første søm i hånden begyndte jeg at bede.." fortæller Lasse Spang Olsen om dengang han blev korsfæstet på Fillippinerne. Det blev han i sin søgen efter at få en religiøs oplevelse, der måske kunne få ham til at tro på Gud.

Steffen Jensen

Mon Gud havde travlt med noget andet?


Episode 17

3. september 2021

Varighed 32:31

Steffen Jensen har som journalist rapporteret fra Mellemøsten i over 30 år. Det mest pinefulde i hans job, har været at se børn der lider og i denne episode af Maries Rum, fortæller han om, hvilken stor betydning det har haft for hans prioriteter, at rapportere om krig og ødelagte liv.  Han tror samtidig på, at den uperfekte verden kan gøre os til bedre mennesker, og har  en mening om, hvordan man bedst kan hjælpe.

Tahmina Salik

Levede under Talebans styre 


Episode 16

20. august 2021

Varighed 37:38

Tahmina Salik oplevede som barn at Taleban overtog magten i Afghanistan. Det forandrede hendes barndom totalt: Det blev forbudt at for piger at gå i skole og hun levede med lyden af raketter som en stor del af hverdagen, det blev endda en del af barndommens leg.
Hun fortæller om at leve under Talebans styre og hvordan det påvirker et menneske, når rammerne om ens eksistens er præget af uvished og frygt. 

Anne-Grethe
Bjarup Riis


Episode 15

13. august 2021

Varighed 33:51

Som teenager så filminstruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis en sen aften tre mørkklædte skikkelser ved kirken. Synet glemmer hun aldrig, for det skræmte hende for vid og sans. For hvad var det egentlig, hun så? Oplevelse gjorde, at hun valgte kirken og kristendommen til - og senere fik sine børn døbt. En samtale om kirken og det okkulte.

Bent Melchior

Mindeudsendelse


Episode 14

30. juli 2021

Varighed 32:09

Onsdag den 28. juli 2021 døde tidligere overrabbiner Bent Melchior i en alder af 92 år. Da han gæstede  Maries Rum tidligere på året, optog vi to episoder med ham: Episode 3, som blev udsendt i februar, og derefter denne optagelse, som vi udsender nu til hans minde. 

Mette

Blomsterberg


Episode 13

16. juli 2021

Varighed 33:45

Mette Blomsterberg forventer altid det bedste af livet, men er vild med mixet af det gode og det triste i tilværelsen. Hun stoler altid på sin mavefornemmelse og tror ikke på noget - og så alligevel ... 

Pernille Aalund

Bad om hjælp og mødte Gud på toilettet


Episode 12

2. juli 2021

Varighed 31:15

For seks år siden var Pernille Aalund en succesfuld, men hårdt presset, erhvervskvinde. Under en tv-optagelse, gemte hun sig på et toilet og bad i en bøn om hjælp. Det blev begyndelsen til en stor forandring af hendes liv. 


Peter Bonde

Om fodbold og om at se døden i øjnene


Episode 11

18. juni 2021

Varighed 36:54

I Danmarks første kamp ved EM handler alt sammen pludselig om mere end fodbold. Peter Bonde har fortsat billeder på nethinden, han ikke kan slippe. Vi taler om de billeder, om døden der pludselig kom tæt på os alle sammen - og hvad det gør ved os. 

Özlem Cekic

Troede religion var det der samlede folk


Episode 10

4. juni 2021

Varighed 33:21

Et besøg ved Grædemuren blev en øjenåbner for Özlem Cekic, der siden startede på at skabe det, der nu er et begreb: Dialogkaffe.

Pia Kjærsgaard

"Mit livs største fortrydelse"


Episode 9 

21. maj 2021

Varighed 32:51

Pia Kjærsgaard om sit livs fortrydelse og afmagten hun følte, da hun ikke kunne hjælpe sin bror.  Hun fortæller i programmet også om  hvad denne fortrydelse har fået hende til at gøre senere i livet.

Laurits Emanuel

Om at finde Gud og ro i sit drivhus


Episode 8

6. maj 2021

Varighed 33:00

Efter 13 år som musiker i storbyen, tog, vinder af Dansk Melodi Grand Prix, Laurits Emanuels musikkarriere først for alvor fart, da han, på grund af konens job, flyttede med til Bramming ved Esbjerg.  Det fortæller han om i programmet og hvad det også betyder for den måde hvorpå han skriver sange og komponerer musik.

Thure Lindhardt

Hvordan et blik kan give dig retning


Episode 7

23. april 2021

Varighed 32:41

Som ung, nyuddannet skuespiller er Thure Lindhardt meget  i tvivl, om han kan udfylde en stor krævende rolle. Instruktøren af filmen kigger på den unge Thure med milde øjne og siger: "Det tror jeg godt du kan". Det ord og det blik, gjorde at Thure Lindhardt voksede og godt kunne spille rollen - det gav ham en retning. 

Vigga Bro

Finder føde for sjælen i bibelens historier


Episode 6

8. april 2021

Varighed 30:22

Hun var kun 2 1/2 år gammel, men husker alligevel  da hendes mor hjalp en tysk soldat under krigen og med ordene "Det her er ikke hans krig" lærte hende noget væsentligt om mennesket.  Som historiefortæller finder Vigga Bro historier bl.a. inspiration i sit eget liv og selv om hun har meldt sig ud af folkekirken mener hun at der er mad for sjælen at finde i bibelen.

Kim Fupz Aakeson

Er man alene hvis man ikke har en tro?


Episode 5 

26. marts 2021

Varighed 30:53

Da Kim Fupz Aakeson var 11 år, gav hans far ham den besked, at han ikke ønskede at se ham mere. Det var en tirsdag og beskeden blev overbragt sammen med en sodavand. Findes der et følelsesmæssigt immunforsvar over for den slags? Og er man alene om sit liv, hvis man ikke har en tro? 

Jacob Mark

Valgte at blive døbt som  27-årig


Episode 4

12. marts 2021

Varighed 29:50

SF's gruppeformand. Børne- og undervisningsordfører samt medieordfører. Som 27 årig valgte Jacob at lade sig døbe. "Nu er jeg ikke bange for at dø længere" fortæller han i Maries Rum, "døden er for mig ikke sort" 


Bent Melchior

Jeg diskuterer med Gud


Episode 3

26. februar 2021

Varighed 31:50

I 2012 døde Bent Melchiors barnebarn, 36 år gammel. "Jeg diskuterer stadig med Gud, hvad meningen var"  siger Bent Melchior. Findes meningsløsheden, eller er der en guddommelig mening med de ting, der sker, som vi bare ikke altid kan se?

Morten

Messerschmidt


Episode 2

11. februar 2021

Varighed 31:49

Da Morten Messerschmidts lillesøster blev brutalt myrdet, efterlod hun sig 4 børn. Familien var i chok, men midt i forfærdelsen måtte de rykke sammen om det fælles ansvar for børnene. Det pludselige ansvar gav nye perspektiver på tilværelsen og viste familien, hvordan håb og lys kan opstå midt i det sorteste mørke.

Peter

Aalbæk Jensen


Episode 1

28. januar 2021

Varighed 30:13

Da filmproducent Peter Aalbæk Jensen, som ung, kyssede sin afdøde mormor farvel, trillede en tåre af blod ned af hendes kind; "Der fandt jeg min gud igen".  Hør om  troen på, at der findes noget der er større end vores fornuft,  om vi forenes med vores kære efter døden og om der findes en djævel?